top of page

Det som händer i mellanrummet
När vi bestämde oss för att lämna den stora odling som vi jobbat i under de tre senaste åren så var det i både skräck och förtjusning. Vi har under vårt företagsamma liv försökt att hitta vårt sätt att driva företag tillsammans men ändå ge utrymme för de drömmar vi haft var och en för sig. Vi har sagt ja till det som varit okänt. Vi har försökt skapa ringar på vattnet och vara i skummet på vågen, fasligt roligt men också extremt kostsamt på många plan.


Men i sann nystarts anda så tar vi nu tid för reflektion, vi sätter nya mål och vi backar i tanke och handling. Under dessa år sen 2016 har vi flyttat tre gånger både liv och företag på olika sätt. Vårt företag har formats om både en och två gånger och vi har många gånger tänkt, -är det värt det? 2023 är här och vi bor i en mysig liten lägenhet med en liten balkong mitt i staden med utsikt över kyrktuppen. Jag kommer ha en liten del av en bit jord där jag kan stoppa ner fingrarna och odla i lust och utan krav. Ett sabbatsår där jag inte måste driva upp 100000 små plantor och barnen slipper trängas med hyllor av lådor och brätten i köket, om än den där växt belysningen 14 timmar per dygn kan vara saknad under de gråa och mörka dagarna. En liten låda frö med det som jag vill odla och inget mer!


Vi har hoppat av skummet och glider nu med på en plats där vi hinner tänka innan handling. Om än svårt eftersom jag gärna gör och pratar innan jag tänker. Men ett måste! Vad kommer hända med oss och mig i detta mellanrum, det är en så skön tanke att vara i. Mellanrummet är ett enda stort mys just nu och jag kommer suga in varenda liten droppe av det. Vad händer med en i ett mellanrum, många säger att det är där det händer att det är där livet sker på riktig. Vad tänker du? Har du befunnit dig i ett mellanrum? Vad hände med dig?


Senaste inlägg

Visa alla

4 Comments


Guest
Feb 02, 2023

Så otroligt spännande ju. Plats för nya tankar, plats för att andas, plats för nya intressen, plats för en bok och framförallt plats för nya idéer att gro. Njut!

Like
paulina
paulina
Feb 02, 2023
Replying to

Verkligen härligt och fint att kunna ge sig själv ett mellanrum. Läsa bok ska jag absolut göra!

Like

Guest
Feb 02, 2023

Så spännande med mellanrum - njut & låt drömmarna formas.

kram

Johanna


Like
paulina
paulina
Feb 02, 2023
Replying to

Tack snälla!

Like
bottom of page