top of page

Håller mig på tre veckor, en bisak, en förtäckt bov och blomster såklart!

Uppdaterat: 7 maj 2019



Har ingen rutin alls när det kommer till att blogga, men jag ska bättra mig, vet bara inte när! Och ja det är helt helt rätt och riktigt att man ska toppa sina Rosenskäror, när de har tre ordentliga bladpar då rycker toppen, Dahlior likaså. Filar på ett till inlägg som kommer denna vecka om det där att toppa, gödsla och hur gör jag nu när mina plantor växt på sig inlägg. Nu går vi raskt vidare, ni vet att det går att odla en mängd med blomster i era trädgårdar. Den må vara liten just din trädgård, men blommor tar inte så mycket plats, de tjusiga ordet för detta är yteffektiva, låter trist som attan men så är det! Gräv bort din gräsmatta och gör miljön en tjänst, kan inte låta bli att inspirera till detta, sen att min baktanke är att har du en liten gräsmatta så kan du klippa med handjagare och vi sparar miljön i massor, eftersom motorgräsklippare är en förtäckt bov.



Men detta är ju bara en bisak, alltså det är ju blomstrena som är huvudsaken här. Och det där med bisaken är ju också viktigt, bin och insekter trivs så mycket bättre i din trädgård, som må vara liten men ack så viktig eftersom att insekterna är pyttesmå så är ju din lilla plätt enorm.



Så nu när ni ändå är igång låt gräsmattan växa och klipp gångar som man kan gå på i solnedgången och smeka de långa grässtråna med handen känna känslan och livet. Här tyckte min man att jag gick för långt, smeka och känna, lite väl för att prata om en trädgård, kanske. Men ack så viktigt!! Livet och känna är nog anledningen till att fler och fler vill odla sin blomster plocka sina buketter i lågt solljus, för vem vill inte känna livet!!

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page