top of page

Influensa och ruvande ranunkler i källaren

Så kom influensan på besök hos oss, någon sa att den är nog över på några dagar och en annan sa att den är den envisaste. Här är den envis, feber som man trodde var borta kommer tillbaka, barn som hostar halva nätterna och är så sjuka. Har hoppats att den ska ge med sig sen i onsdags men nu har jag slutat hoppats. Har så svårt för att vara sjuk, skuldkänslor mot både jobb och annat tar liksom över, fredag känns ändå bra i kroppen, skulle regna idag så matiné med hela sjuka familjen blir fint. Nu är det nog med beklagandet! Så nu till mina ruvande ranunkler i källaren. Hade inga superbra bilder, så håll tillgodo.


Grävde upp och sparade mina ranunkler och anemoner i höstas. Det är första gången jag sparar och jag har hört av vissa att de ger sämre skörd än första året, så det ska bli spännande att se hur jag upplever det Är ju romantisk på det sättet att jag gärna ser både egen sparade fröer och knölar.


Knölarna grepade jag upp när de vissnat ner ordentligt, de hade då växt på sig och blitt stora och fina. Torkade dem i backar i rumstemperatur i några dagar, borstade bort jorden och sparade i pappåsar. Sen fick de stå i en garderoben i hallen tills nu.


Här står de nu och trängs som varje år bland kartonger nere i vår källare, det blev nästa tre hela brätten. Knölarna var så stora när jag skulle plantera dem så att jag fick ta till starka nypor för att få mer dem i brättena (96celler). Nu har de stått i källaren i ca 1 1/2 vecka och de kommer upp så fint!!

Urtjusiga rötter!!

I helgen åker de ut i mina isolerade små pallkrageväxthus. Så får de stå där tills de ska planteras ut. Upplever redan nu att de är kraftigare och har ett helt annat rotsystem, vi får se, fortsättning följer!


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page