top of page

Man ska inte städa i sin trädgård, punkt!


Tänker att ni kan skylla på mig om nån frågar, börjar liksom bli dags för den där städningen i trädgården, då de många krattorna åker fram, ni vet de där i grön och röd plast med trähandtag. Jag har nog en tjusig i stål och den får liksom stå lutad mot ett träd som att så här ser alla mina trädgårdsverktyg ut! Icke! Ok det var ju inte trädgårdsverktyg vi skulle tala om idag, utan städning!När jag lägger igen mina rabatter här lite längre fram och låter dem vila inför den långa vintern, då viker jag ned mina sommarblommor och låter dem ligga kvar i rabatten. Klipper allt med en häcksax för att materialet ska bli mindre. Sen när träden släppt sina löv krattar jag upp en del från min gräsmatta och lägger som ett täcke uppspå alla mina bäddar, alltså uppe på skrufset. Ingen ren jord här inte! Om det är en blåsiga höst så lägger jag störar eller nät av jute för att hålla löv och annat på plats.


Så här ser det sen ut på våren, skurset har förmultnat och likaså löven så jag bara vänder ner skruvset och löven, rensar bort det jag inte vill ha och sen sätter jag ned mina små plantor. Det jag rensat bort lägger jag på komposten tillsammans med årets första ogräsrens!Så nu när ni känner er sugna på att städa, försök att låta bli, dina sommar blommor kommer att tacka dig nästa år när det finns massa humus och material för dem att gosa ned sin rötter i. Du kommer att tycka att det var värt det när du står där med famnen full av blomster, jag lovar!


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page