top of page

När kylan dröjer sig kvar, vart är alla perenner, struktur och en bunt.

Försöker få ihop en bunt, en struktur och ett blogginlägg samtidigt. Vår trädgård är en typiskt gammal vildvuxen historia. Här odlade man sommarblommor tillsammans med höga rosor. Så just nu innan sommarblommorna tar fart är det just bara grönt. Här saknas perenner, ingenting blommar, förutom vår fyra meter höga syrenhäck som omgärdar vår trädgård, och den blommar något enormt och åker såklart med i min bunt!Hittade några gängliga penséer som också hamnar i min bunt. Det här med min trädgård, jag ville få bättre koll på vad som händer så just nu gör jag en kalender, en enkel åretrunt kalender, där jag antecknar och lägger in vad som blommar och tittar upp just den här veckan. För att veta vad det är jag ska leta efter när jag är på plantskolan. Eftersom att jag är en person som faller för det där vackra när jag vandrar runt bland de överdådiga blomborden på plantskola, så är det verkligen bra för mig att ha något att luta mig tillbaka på. Förra året och litegrann i år har vi lagt vår energi på att skapa strukturer, häckar i trädgården som jag ska klippa hårt och stramt, tanken är att de ska bryta mot det vilda. Vi har använt oss av Bok, Måbär och Liguster, eftersom att jag inte kan bestämma mig så testar jag olika sorter.


Nu började det likna något när det kommer till min bunt och tankarna på att nästa års perenn inköp börjar också bli klarare. Daggkåpa, Nävor, Löjtnadstjärts, Flox, fler Aklejor och absolut fler Pioner, prydnadsgräs och rosor.


Bunten blev klar och lite klarare blev jag med min trädgård. Ni vet att det kommer att ändras hundra gånger om, alltså den där listan och det fina i att skriva upp vad man ska ha. Det kommer att att vara helt borta när jag står där bland perennaborden på handelsträdgården och de där stora ljuvliga Liljorna blommar och jag tänker att några sådana får nog också plats. Min Maj bunt i väntan på att ges bort.

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page