top of page

Söndagsmorgon, himmelsblå och aprikos

Det tjuter och fönstrena skallrar, himlen är himmelsblå. Jag tassar ut från sovrummet och dricker te i fåtöljen framför fönstret, uteblivna planer, influensan är fortfarande på besök men barnen har mest en envis hosta kvar. Så tacksam över att vi åkte till fjälls för några veckor sen nu när barnens sportlov började i fredags.


I år är jag sugen på den här färgskalan igen, det ljusa aprikosa mot himmelsblå luktärt, gräddiga klosterros och svävande vädd. Det är nog den finaste kombinationen!! Skapar ett blomsterodlingsledord istället för loppisledord varje år, ett antal arrangemang och buketter, tre stycken för att vara exakt och håller mig sen stenhårt till detta, precis som loppisledorden. Färger och former som jag vill ha i min odling under säsongen. Här har jag använt mig av aprikos aster, vita och creamfärgad vädd, spetsblomma och spetsblomster, klosterros, dahlior frön frön, luktärt Charlies angel och vit rosenskära, en dubbel.En ros som alla borde ha, klosterros, så himla fin, stor inte jätte länge i vas men så fin i brudbukett! Det som hänger ner är klockranka, Cobaea scandens, den med blåvioletta klockblommor. Kan odlas inomhus i ljusa fönster eller ute i din trädgård/ odling. Odlar den mest för rankans skull, som skapar ett fint liv i alla arrangemang.Den ljusa blomman till vänster upptill som vänder ansiktet inåt är en frösådd dahlia. De frösådda dahliorna har jag pratat mig varm om förut, de är fantastiska och egna. Har man en trädgård och vill förgylla med dahlior så är den frösådda dahlian ett otroligt fint alternativ. Nu ska jag spela spel med Manfred och sen ska jag så nya microgreens och hänga ut tvätt i blåsten, fin söndag till dig!

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page