top of page

Sabbatsår och Smällglim

Glad att det är februari fortfarande, när mars kommer så är det som att trycka på en högre hastighet. Har ett sabbatsår från att odla i enorma mängder, har svårt att vänja mig vid tanken, sår ändå. Lådor som står på golvet under elementen, eftersom jag lovat både Johan, barnen och mig själv att ta mitt sabbatsår på allvar, fortfarande skit svårt, sår ändå. Bara några få fröpåsar.

Lovade även mig själv, (läs lovade Johan) att jag bara skulle använda fröer från förra året och inte köpa nya. Än så länge har det bara blivit sommarljus, pensé, chokladskära och stockros, annars förra årets, bra jobbat ju! Har en icapåse att handla ifrån i garderoben, så nu ska jag hålla mig, blir nog svårt på trädgårdsmässsa, gäller att hålla sig borta ifrån inkastarna som står vid varje fröfirma, vi får se.

Är inte detta det finaste namnet på en blomma smällglim, silene fina båda två, köper jag ett till djur, då blir det en Smällglim eller Silene, finaste. Det var första året förra året som smällglim och jag blev bekanta, vi klickade direkt och nu är vi friends forever. En flerårig sommarblomma (perenn) som trivs i sol- halvskugga (4-6 timmas sol betyder det). Trivs att bli sådd direkt i brätte eller breddsådd, själv sår jag ute i brätte om ca tre veckor, (söndag den 12e mars) ute i pallkrage med lock. Så blir det!

Fin måndag!


Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Guest
Feb 28, 2023

Åh så roligt att hitta en till trädgårdsbloggare! Jag har haft så dålig inspiration när det känns som att man är den enda bloggaren kvar i världen ☺️


och smällglim! Har aldrig hört tidigare men ser superfin ut!


hälsningar

Sandra, floristgaraget.fi

Like
bottom of page