top of page

Upplyst, transparens och höstfärger.

Vad är det jag vill med det här att odla blommor? Jag odlar blommor för snitt, säljer buntar ifrån mitt garage och jag försöker på sociala medier få andra att förstå det viktiga i att odla sina egna. Både för det som händer i oss när vi odlar, att vi får en till dimension av livet, som jag tror är viktigt. Jag vill även genomlysa och få andra att få en tydligare bild av den kommersiella snittblommsodlingen.


För att nå dit så odlar jag som sagt blommor, gör buntar och säljer. Jag säljer dem för ett pris som matchar ett marknadsvärde för buntar med blommor här i Sverige. Alltså jag utgår ifrån vad en bunt kostar i en kommersiell blomsterbutik, som då är odlad i ett annat land och väldigt ofta utan hänsyn till miljön, alltså där man väldigt sällan applicera att hållbart odlande.


Detta i relation till att min ekonomi ansvarige, alltså min man Johan, ville göra mig upplyst på vad det egentligen kostar, alltså vad en bunt borde kosta för att jag ska få betalt för mitt jobb.

Så vi bestämde oss för att vi ska sälja vissa buntar från vårt garage, under de dagar som jag har öppet för de pris som buntarna hamnar på om vi räknar på det hela, från frö till bunt. Detta för att skapa en transparens gentemot kund och upplysa dem på vad det egentligen är som de bär hem i sina armar. Jag satte mig ner och började räkna, vad kostar det att få ihop en bunt, får återkomma med de där siffrorna senare, men ni fattar grejen!

Överskottet mellan de vanliga buntarna och denna kommer vi att skänka till utvald välgörenhet, känns fint och bra att vi hittat ett sätt att skänka pengar på som funkar bra för oss.


Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page