top of page

Det var det där med konsistensen?

Tänker att jag vill reda ut en super viktig sak så här på måndag morgonen, viktig för vissa, mindre viktig för andra. Känner ni att ni inte har någon slags användning av detta, bläddra snabbt vidare. Jag har i varje fall fått flera frågor om hur man ska tänka kring konsistensen på jorden när man ska stämpla med sina soli blockers.


Så jag ska nu försöka reda ut detta viktiga ämne! Nu är det så här att när jag sår så använder jag mig av olika sorter ”jordrecept” beroende på vad jag ska så. Här är det storleken på fröet som styr kan man säga. Små fröer, fin struktur, lättare och luftigare känsla. Större fröer, grövre struktur, tyngre och mindre sammansatt känsla, i båda fallen pratar vi än så länge torr jord.


När man sen blöter upp den så suger den olika mycket berodde på sammansättningen, här ska man kunna forma den till en boll, tänk chokladbolls känslan, det ska inte gå att vrida ut jorden så att det droppar, men den ska ändå vara såpass blöt att det går att forma. Här är det att gå på känsla och stämpla på några testomgångar för att hitta en bra konsistens som få jordkuberna att hålla ihop bra.


Vad jag sen använder för jord är väldigt olika, en bra såjord för ekologisk odling i grunden som jag sen kan tillsätta med grövre eller luftigare material, lera, annan jord, sand, kompost m.m. Hoppas att ni blev lite klokare ni som funderat, ner med fingrarna i jorden är mitt bästa tips, och dröm på om underbara blomster. Hej!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page