top of page

Outnyttjad potential

Häng med mig på lite funderingar som jag har kring trädgård och framtiden för det gröna jobben som är min arbetssektor. Vad är din trädgård/balkong/ terass, för dig? En plats för jobb? En plats där du skiter i allt och bara njuter eller en plats där du vill skapa en förlängning av din status, en plats där du odlar din mat, en plats som stressar och samtidigt ger eller en plats som du inte vet än hur du vill ha den? I Sverige har vi en svag trädgårdstradition den mynnar mer ur självförsörjande och mat än ur form och stil. Under de senaste åren har intresset ökat och fler aktörer har hittat in i branschen.Trädgårdsbranchen omsätter enligt siffror från Svensk Handel 7,8 miljarder år 2017. En kraftig ökning från de 4,6 miljarder kronor som branschen omsatte år 2000. Det var svårt att hitta färska siffror från 2022, där pandemin och dess efterverkningar av den gjort avtryck i vad vi lägger på våra trädgårdar.Fundera mycket på vad som händer framåt, vi går just nu ett program via Almi och går igenom många frågor om framtiden, planer, både 5 och 10 år, frågeställningar som tvingar oss att vrida och vända på oss själva och vårat företag. Jobbigt och fruktansvärt roligt på samma gång.


Detta är saxat ur nedanstående artikel "God framtidstro inom trädgårdsnäringen med out- nyttjad potential" hakar tag i denna mening och låter den växa i mig. Outnyttjad potential, är inte det fantastiskt! Tänker även på de som går vår utbildning på Blomsterodlarna i år och förra året. Skönt att kunna peppa med dessa ord, outnyttjad potential, kom igen, det finns en marknad, hitta den!

Så ni som jobbar inom grönt, det finns möjligheter att bygga seriösa företag och lyfta denna bransch, skapa den till någon som blir hållbart och grundat i kunskap och gott företagande. Är inte det fantastiskt!!


Om man vill läsa mer, enligt grönt näringslivs index som mäter konjunkturen. https://via.tt.se/data/attachments/00652/387cfb3e-281a-4967-9435-fd991773132e.pdf


Hej!


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page