top of page

Plantuppdrivningsrum och en på riktigt blå blomma

Sen vi flyttade förra året så tappade jag mitt uppdrivningsrum, nu när vi bor i lägenhet på 100 kvm så finns inte riktigt platsen. Så just nu så står det hyllor i vårt sovrum framför fönstren, med full belysning på som ljusterapi, vilket kan behövas i februari. Johan som tycker om att sova svalt gillar detta med att vi håller 16- 17 grader i sovrummet, men för att få mer plats och slippa sova kallt så är vi i kontakt med föreningen. Och nu på fm så var vi ner i källaren och tittade på ett utrymme som idag står tomt och som jag hoppas kunna få använd! Driva upp plantor till 250 kvm växthus och ca 1500 kvm friland i sovrummet blir liksom svårt. Så nu ska det bara gå ett varv och sen hopppas jag på ett ja.


Så här dags på året så sår jag mina första Jungfrun i det gröna (Nigella damaskerna), jag breddår i lådor och jag sår tätt, eftersom att när jag sen skolar om så tar jag som ett litet kluster av plantor och sätter om i större brätten. Här använder jag brätten med ca 70-80 celler. Denna blomma tål lite kyla så att så fort det håller sig runt 0-5 plus så åker de ut i tunnel/växthus och täcks med fiberduk. Jag sätter dem sen tätt även när jag sätter ut dem i landet, för att de ska tävla om utrymmet, ca 15 cm emellan. Jag har märkt att den trivs på en soliga plats med sandig och genomsläpplig jord och gillar bra med näring, då blir de allra finast och får bra höjd.


Den är fin som den är när den blommar.

I augusti skördar jag av och hänger på tork, de blir så fina som torkade, och det gör ingenting om det är några som blommar fortfarande, blir ljuvligaste blå. Den finns i färger från blå till mörkt purpur och vit. Jag tycker om denna blå mest och just denna sort heter Miss Jekyll.

Hej!


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page