top of page

Säg hej till min alldeles egna Dahlia!

Har ju tjatat så ofantligt mycket om min Dahlior sådda från frö, och nu kommer här ännu mer tjat. När man sår dahlior från frö, så vet man inte alls hur de kommer att se ut. Enkla är det vanligaste men vissa blir halvbubbla, där kan humlan ändå kan titta in och man ser det gula ögat med pollen. Så när man springer på en dubbel, fylld i lagom storlek i ljuvlig färg så blir man alldeles lycklig. En ny sort liksom, hm vad ska jag döpa den till, min alldeles egna Dahlia som jag och en humla från förra året har tillverkat.


Är den inte helt fantastiskt fin, ljust gul med lila-rosa ändar, jag är i varje fall såld!

Sen är det ju så att man måste passa sig så att ingen hinner pollinera, eftersom att jag vill ta frön och såklart knöl. Men för att förhindra pollinering från insekt så drar jag på en påse så att ingen kommer in. De där nedrans tvestjärtar hoppas jag håller sig långt borta.


Tjusigt eller hur! Detta är höjden av lycka när man sår sina egna från frö, nya sorter och att Dahliorna lever vidare. Tänker fortfarande på vad den ska heta....... Fin kväll!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page