top of page

Bunt

Det är nog det bästa som finns att, bunta ihop blommor alltså! Tänk att då står tiden still och jag med den, och det är ju så det ska vara. Var tvungen att börja någonstans och jag började på Wikipedia. Vad är kreativitet, jo enligt Wikipedia är kreativitet ett resultat av tre funktioner i samverkan. För det första handlar det om kunskap inom ett område och för det andra handlar det om kunskaper om kreativa processer, alltså olika metoder för nytänkande. För det tredje handlar det om inre motivation. Så dessa tre ska samverka och skapa ett resultat.


Reflektionen är nu att jag som utbildad trädgårdsmästare använder min kunskap om trädgård och blommor för att bunta en bunt. Det här är alltså min infallsvinkel när jag binder en bunt, kunskapen som jag lägger in i min bunt. Här tänker jag att man kan använda den kunskap som man har och låta den ta plats i ens bunt, är man biolog blir det på ett sätt, lägger man in sin kunskap som lärare alt programmerare, alla har olika kunskaper som speglar det man skapar. Nytänkande är ju det som är spännande, en bunt som är skapad av en person som i vanliga fall inte jobbar med blommor, använder sin kunskap för att applicera den i bunten och då händer det någonting nytt.

För att förtydliga ännu mer så har jag ovan lagt ut några blommor som jag tycker är fina ihop, låt oss inte glömma att det jag tycker är fint speglar min kunskap (infallsvinkel) inom området. Ljusa dova toner som gillar varandra och lugna former, men för att lägga till det där med nytänkande så


lägger vi till några till, de där färgstarka och spretiga, helt andra former och strukturer. Och det är när man sätter ihop de här som det händer, kreativiteten är fulländad, alltså i varje fall om man skulle göra som wikipedia säger! Men erkänn att det är spännande och intressant! Tredje punkten, motivationen! Motivationen är olika varje dag och den speglar hur bunten blir i slutändan, lägger jag mycket tid och tänkekraft in i bunten eller låter jag de där kreativa processerna ta över? Så himla mycket ord det blev idag, tänker att jag vill inspirera dig, alltså ge dig motivation till att binda en bunt och låta den vara bara din bunt!


Så här blev min, i varje fall idag!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page