top of page

En krans i februari

Hej igen! Nu när det blir mycket jobb vid dator och stora A3 för att planera årets odling och då är det så skönt att få använda händerna. Så i dagarna gjorde jag en enkel vinterkrans för februari


Det du behöver är en stomme, kan vara en av metal, halm eller någon klätterväxt så som murgröna, vildvin, klematis, genar från ett träd med mjuka grenar. Använder du grenar så lägg dem i varmt vatten under ett dygn och så kan du sakta vrida dem till en krans när de är mjuka. Här går det med många sorter, björk, lind, alm, grenarna ska vara tjocka som ett finger men inte mer. När man värmt grenen så vrider man den sakta mellan fingrarna för att få fibrerna att låsa från varandra, håll grenen vid örat och lyssna på det tysta knäppet i grenen. När du vrider grenen blir veden i grenen till ”snören” som tillsammans bilda ett rep.


Använd dig sen att något torkat materielet utanpå, jag slarvar alltid och låter handen bestämma. Jag gör ganska små kransar små och knubbiga av sommarsljösilja som jag hängde på tork i augusti medan de blommade, de får en ljust kopparfärgad färg när man tar de i de stadiet. Tar man dem senare så blir de mer bruna och inte lika diffusa i sin form, kantigare blomma med fröställningar.

På dörren tills våren kommer.

Fin tisdag
Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page