top of page

Enkelhet och inspiration

Fredag och ett snabbt tips på en fin kombination att ha i sin trädgård.

Vi börjar från höger, med luktärtern- detta är en sort som heter Just Julia, jag fann den hos Cecilia Wingård men det finns många fina i denna blå ton på hennes sida. Sen har vi en klätterros, som är helt fantastiskt, med en creamvit kupad blomma, den heter Klosterros, den klarar lite halvskugga men blommar mer i ett soligt läge.

Rosenskäran snowpuff, en dubbel sort av rosenskäran som jag haft i alla år. Sen kommer det en klematis den allra finaste, Summersnow/ Paul Farges, den är så otroligt odlingsvärd och fin. blommorna blir små fina luddiga mössor till hösten som är fantastiskt fina i krans.

Rudbecka Herbstwald är en favori, det är en bienn, vilket betyder att den bildar bladrosetter första året för att blomma andra året. Sår man den tidigt, februari så brukar den blomma första året. Hos mig har den blivit flerårig och kommer tillbaka varje år. Slöjsilja är en fantastisk sommarblomma som går att så nu och med ca 3 veckors mellanrum ända in i juni. Det är en blomma som är en ”one hit wonder” den blommar skyar men när man tar i från den så kommer den inte tillbaka så som rosenskäran tex.

Sen har vi en till rosenskära, white wings heter den och den är fantastiskt fin till allt.

Sist har vi en Kaprifol, just denna heter Lonicera caprifolium, det är den vanligaste sorten.

och så här blir buntarna💛

Fin fredag och helg! paulina

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page