top of page

Slow Flowers movement

Nu när vi har initierat BLOMSTERUPPROPET- jag Hanna och Emily som är så otroligt fantastiskt, jag är så glad och lycklig över detta. Vi har redan fått massa härlig och bra feedback. Nu är vi på gång med en Slow Flowers rörelse i Sverige!


Var blomma har sin tid, ibland får man längta och det är härligt att få göra det. Varje årstid har sin rikedom som vi vill ta vara på och lyfta genom detta initiativ. Vår moderna livstil har gjort att vi kopplat bort oss från naturen och tappat njutet av att vara i det som är här och nu. Känslan att hitta årets första snödroppar, ta in och sätta i det lilla glaset, detta ögonblick vill vi ära och ta vara på. Lev med årstiden.


Alltså lite bakrund till det här med Slow Flowers! Det finns en stor rörelse i USA som heter Slow Flowers, det är en författare och skribent vid namn Debra Prinzing som startade, myntade ordet och skapade en rörelsen 2013, då hon släppte sin bok Slow Flowers. Man kan se att allt började flera år tidigare då författaren Amy Stewart släppte boken Flower Confidential: The Good, the Bad and the Beautiful, den kom ut redan 2007. Här beskriver hon hur blomindustrin ser ut från alla håll och kanter, hon tar oss med runt jorden till odlare som experimenterar och går hur långt som helst utan en tanke på vad konsekvenserna blir.Vad det betyder och hur de verkar är att;

-Slow Flowers-Rörelsen i USA har varit en del av att förändra de här konsekvenserna/beteendena och skapat en våg av hållbara metoder när det kommer till blommor och hur de odlas. De vill även ta itu med bristen på kunskap om blommornas ursprung och sätta ett ansikte och en historia bakom-.

Jag som är en riktig nörd när det kommer till detta med närodlade, härodlade, vänta och längta blommor, plöjer ju sidor på nätet och böcker om detta ämne, för att sen ösa på med detta till er.För mig är Slow flowers rörelsen ett sätt att koppla tillbaka människan och blommorna i modern tid, 2019. Att återta blomodlingens plats i Sverige, erkänna den som en relevant och respekterad bransch. De långsamma blommorna kopplar ihop konsumenterna och producentren, de sätter ett ansikte på den som odlat blommorna, bundit och arrangerat. Värdet av lokala, säsongsbetonade och hållbart odlade blommor ökar när det finns en transparens och en historia bakom. Blomsteruppropet är initierat och vill du vara med så använd dig dig av hashtagen #blomsteruppropet så ska vi sprida blomster tillsammans!Senaste inlägg

Visa alla

Комментарии


bottom of page